Hackaday Raspberry Pi FADE 2013

El diumenge 30 de juny participem en un Hackaday organitzat conjuntament amb el FADE (Festival d’Art Digital i Electrònic) que se celebrerarà el dissabte 6 de juliol a La Cellera. Som 9 persones tancades a l’escola d’art El Pasteral intentant fer alguna cosa amb Raspberry Pi i/o Kinect. Si surt alguna cosa presentable s’exposarà durant el FADE.

  • Per una banda la connexió Raspberry Pi + Kinect no ens funciona. Un grup ho intenta tot el dia, sense èxit. El que trobem compilat no reconeix la Kinect i no hi ha temps material de baixar el codi font i compilar in situ. Durant la setmana s’intentarà.
  • Per altra banda un altre grup està jugant amb PureData per generar audio segons diferents senyals d’entrada (de moment en un Mac), i tenim compilat un driver ‘poc oficial’ per una tarja USB de TDT que ens permet sintonitzar freqüències fora de lloc. Amb això esperem poder sintonitzar i decodificar el senyal dels radars que emeten els avions, i si funciona ho farem servir per alimentar el generador de sons.
  • A la MakerFaire hi havia els de mozilla presentant unes aplicacions web. S’ha muntat una aplicació per fer proves. Hi ha una plana per posar a un projector, i una altra per entrar-hi amb la tablet i fer dibuixos que apareixen a l’altra. La gent pot enviar els dibuixos amb el seu mòbil/tablet.

La plana del projector és a: http://wall.fade.base42.org/wall/test
La de la tablet a: http://fade.base42.org/test

  • Per altra banda un altre grup ha estat provant de fer espirografia amb Python i les llibreries QT. Acabat el dia ja comença a funcionar. A veure si podem portar el projecte a la Raspberry Pi.
  • I finalment, un darrer grup intenta que una imatge formada de diferents segments es pugui fer moure amb la Kinect. Al final del dia funciona prou bé i només cal pulir-la una mica per presentar-la al FADE el proper cap de setmana.